In Danish

31. July 2010

Home
CV
Ung Eliteforsker
CIPS projekt
Fusarium
Mykotoksiner
Ordblindhed

 

 
Hit Counter
personer har
besøgt siden!

 

Formålet med denne hjemmeside

Formålet med denne hjemmeside er at kommunikere viden om skimmelsvampe (også kaldet filamentøse svampe) og de bioaktive stoffer de kan producere. Fokus er lagt på den plante patogene svampeart Fusarium graminearum og den gruppe af stoffer der samlet kaldes for polyketider.

 

Til forskel fra den engelsksprogede version af hjemmesiden, hvis formål er at kommunikere forskningsresultater om de genetisk manipulede Fusarium graminearum mutanter jeg har fremstillet gennem de sidste par år, så vil jeg på de følgende sider forsøge at presentere emnet i et lettere  forståeligt niveau.

 

Det er mit håb at hjemmesiden vil øge kendskabet til skimmelsvampe og deres betydning for vores hverdag.

Hvis du finder fejl eller ønsker at jeg skal uddybe visse emner, er du selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig via e-mail på rasf(at)bio.dtu.dk (udskift (at) med snabel-a).

 

Nuværende ansættelsessted

Jeg er ansat som Post Doc ved Center for Mikrobiel Bioteknologi på Institut for Systembiologi, ved Danmarks Teknisk Universitet (DTU). Min ansættelse er finansieret af Forskningsrådet for Teknologi og Produktion. 

Formålet med mit nuværende projekt:  At udvikle en teknologisk platform der vil tillade effektiv konstruktion af kimæriske (sammensatte) multi-enzymer med det håb at fremstille nye bioaktive stoffer, som fx. antibiotika. Læs mere om projektet

 

 

Forskningsinteresser

Min forskning har primært været fokuseret på at forstå skimmelsvampes produktion af bioaktive stoffer, især mykotoksiner. For at kunne studere dette emne effektivt har det været nødvendigt at udvikle en række nye effektive metoder til at ændre i skimmelsvampes arvemateriale (DNA).

Lær mere om:

bullet

Skimmelsvampen Fusarium graminearum og dens betydning for vores moderne samfund (mere)

 

bullet

Mykotoksiner - giftstoffer der produceres af svampe og som nogle gange ophobes i vores fødevarer (mere)

 

bullet

Polyketider - en unik gruppe af stoffer der produceres af skimmelsvampe (mere)

 

bullet

Om at være ordblind og skulle klare sig i en verden hvor alt foregår på skrift (mere)

 

 

UngEliteforsk pris 2010 

Den 27. januar 2010 kunne jeg stolt modtage  prisen som et af årets UngEliteForsker, en pris der årligt uddeles af De Fri Forskningsråd, læs mere.

 

 

 

 

 

 

Home | CV | Ung Eliteforsker | CIPS projekt | Fusarium | Mykotoksiner | Ordblindhed

Last updated on the 05. July 2010